Als gevolg van slechte prestaties of schade aan muren, waterdichtheid, opslag van natte producten, verstopping van ventilatiepijpen of fouten tijdens de kelder kan vochtinstallatie optreden en wordt soms gewoon overspoeld door grondwater. In deze gevallen moet je de lucht verwarmen of een intense luchtstroom creëren.

Voorbereiding en primair drogen

Het is handiger om de procedure in de zomer uit te voeren wanneer de meeste planken leeg zijn. Alle dozen, dozen, rekken worden gedemonteerd en in de frisse lucht gebracht voor ventilatie.

Open de deur of luikopening in de kelder en laat deze twee of drie dagen staan ​​(afhankelijk van droog weer). Frisse lucht zal het vocht gedeeltelijk verminderen. Als het proces lang duurt, moet de ventilatie worden gereinigd.

 
Als zware vochtige lucht nauwelijks door de uitlaatpijp omhoog komt, is het noodzakelijk om de initiële natuurlijke stuwkracht te versterken. Om dit te doen, werd een brandende fakkel van dik papier kort naar de uitlaatpijp gebracht.

Als de luchtvochtigheid erg hoog is, wordt een doos met een natuurlijke ontvochtiger – houtskool of droge kalk – binnengebracht; ze nemen vocht goed op uit de lucht.
Desinfecteer de kamer met een speciale zwavelzuurbom. Dit helpt schimmels, bacteriën, insecten en knaagdieren af ​​te schrikken. Zwavel is erg gevaarlijk voor de menselijke gezondheid, dus het is belangrijk om bij de verwerking alle voorzorgsmaatregelen strikt in acht te nemen.

Reinig de wanden van tandplak en puin

Behandel alle oppervlakken met een geconcentreerde oplossing van kaliumpermanganaat.
Als de vloer geaard is, verwijder dan de bovenste laag aarde en vervang deze door droog, schoon zand. Bedek de muren van de kelder van een woonhuis met dikke limoenwitte limoen met 5 of 10% oplossing van blauw vitriool. De procedure wordt uitgevoerd in beschermende kleding, bril en handschoenen. Speciale borstel voor kalk, zoals een bezem, kalkspray op de muren. Breng de tweede laag een dag na het aanbrengen van de eerste laag aan en wacht tot deze droog is voordat u verdergaat met het droogstadium.
Verwerking van houten planken, laden verwijderd uit de kelder: Het wordt aanbevolen om de doos, dozen en andere houten apparaten enige tijd in fel zonlicht te laten staan. Ultraviolet bestrijdt effectief vocht, schimmels en schimmels. Zeer rauwe ontwerpen verbrand met een brander. Was alle onderdelen met water en zeep. Behandel het oppervlak met formaline. Om het effect van de vermenging met kopersulfaat te versterken. Droog de lades en rekken. Bereid whitewash uit een emmer limoen en 100 g van een 5% -oplossing van kopersulfaat en bedek hiermee alle houten oppervlakken.

Droger Review

 

Droger Review

Kaars, alcoholbrander, droge alcohol.
De eenvoudigste optie is een brandende kaars. Het wordt in een metalen bus direct onder de uitlaatventilatiepijp geplaatst. Voor dit doel is de buis geconstrueerd met een extra element van tin, waarvan wordt aangenomen dat het open is gelaten. Drogen is
niet vanwege verwarming, maar omdat de vlam een ​​intens verlangen naar lucht creëert en de vervanging van lucht versnelt. Het proces duurt enkele dagen totdat het vocht volledig is verwijderd. De duur is afhankelijk van de luchtvochtigheid, de methode is niet geschikt voor de kelder onder de garage.
De kaars wordt vervangen door een alcoholbrander of droge alcoholtabletten, wat niet alleen een goed droogmiddel is, maar ook een ontsmettingsmiddel. Voor de verwerking van het ondergrondse woonhuis zijn meestal 10-15 tabletten nodig. Soms is de vlam van de kaars niet voldoende om snel de intensieve luchtbeweging te starten. In dit geval voorzichtig eerst in de ontluchtingspijp steken om een ​​stuk van een brandende krant te smelten om niet te smelten.

Categorieën: Natte Kelder

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *